Halina Riteco

Welkom bij de officiƫle website van Halina Riteco, een harpiste die op jonge leeftijd al indruk maakt met haar muzikale vaardigheden. Laat je meevoeren door de prachtige klanken van dit bijzondere instrument, de harp, terwijl Halina haar passie voor muziek met jou deelt.

Halina’s muzikale reis begon op zesjarige leeftijd, toen ze begon met harplessen van de gerenommeerde harpiste Colet Nierop in Schagen. Na een aantal jaren pauze heeft Halina in 2021 de harp weer opgepakt en is ze opnieuw begonnen met haar muzikale avontuur. Slechts anderhalf jaar later maakte ze de overstap naar de pedaalharp en slaagde ze voor het toelatingsexamen voor het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze nu studeert bij Marieke Schoenmakers.

Hoewel Halina nog relatief kort met de harp bezig is, heeft ze al een schat aan ervaring opgebouwd. Ze heeft verschillende concerten gegeven, waaronder optredens tijdens het Zuider Havendijk Concert in Enkhuizen en de Uitmarkt in Schagen. Ze heeft zelfs deelgenomen aan een internationaal concours in het Oostenrijkse Graz. Daarnaast is Halina ook actief als lid van het Atheneum Kamerorkest (AKO), verbonden aan het Koninklijk Conservatorium. Regelmatig schittert ze tijdens concerten, zoals de kerstconcerten in samenwerking met Siemens in de Nieuwe Kerk in Den Haag, waar ze afgelopen jaar zelfs een solorol vervulde.

Voor Halina is de harp meer dan alleen een instrument. Het is een bron van vreugde en inspiratie. Ze beschouwt de harp als het mooiste instrument vanwege de diverse en prachtige klanken die ermee mogelijk zijn. Haar passie voor muziek deelt ze graag met iedereen die bereid is om te luisteren.

Op deze website kun je meer te weten komen over Halina’s muzikale achtergrond, haar optredens, repertoire en toekomstige evenementen. Luister naar haar betoverende muziek en laat je inspireren door haar talent en enthousiasme. Of je nu een liefhebber bent van klassieke muziek of gewoon wilt genieten van de harmonische klanken van de harp, Halina Riteco neemt je mee op een onvergetelijke muzikale reis.

Ontdek de magie van de harp en laat je betoveren door de indrukwekkende melodieƫn van Halina Riteco. Welkom op haar website, waar muziek tot leven komt!

Halina Riteco op het Enkhuizer Zuiderhavendijkconcert
nl_NLDutch